Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden

1. Aanvaarding van onze voorwaarden
De klant gaat bij aankoop van de artikelen akkoord met onderstaande voorwaarden.

2. Prijzen
De prijzen op de dag van de behandeling of bestelling zijn geldend. De prijzen van de behandelingen en producten zijn inclusief BTW.

3. Betaling
Zorg om Handen biedt de volgende betaalmogelijkheden:
– IDeal voor Nederlandse webshopklanten
– Bancontact voor Belgische webshopklanten
– Cash of pintransactie direct na een aankoop of een behandeling in de salon
– Zorg om Handen cadeaubon, Westlandbon giftcard of de Zorg om Handen digitale cadeaukaart

4. Leveringstermijn van Webshopproducten
Op werkdagen voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. Wij kunnen echter geen garantie geven over de exacte levertijd omdat wij afhankelijk zijn van onze bezorgdienst. Houdt bij acties en feestdagen rekening met een langere leveringstermijn. Zodra uw bestelling in behandeling is genomen ontvangt u een mail met uw factuur en u ontvangt een mail met een track and trace code. Hiermee kunt u uw te ontvangen pakket volgen. Checkt u daarom ook uw spam- of reklamemap in uw opgegeven mail-account?

5. Verzendkosten
Nederland:
– Pakket: €7.95
– Gratis verzenden vanaf €75

Belgie:
– Pakket: €10.95
– Gratis verzenden vanaf €100

6. Retourneren/herroepingsrecht
Nadat de afnemer het door hem/haar bestelde product heeft ontvangen, heeft de afnemer de bevoegdheid om binnen veertien kalenderdagen na ontvangst van het product, de onderliggende overeenkomst met Webshop van Zorg om Handen te ontbinden. De afnemer hoeft hiervoor geen reden op te geven. Indien de afnemer de overeenkomst van deze algemene voorwaarden wenst te ontbinden, dient de afnemer dit schriftelijk of per email aan de Webshop van Zorg om Handen te melden. Tijdens deze termijn zal de afnemer zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking.

Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren, in de originele en ongeschonden verpakking, binnen 14 dagen na ontbinding van de overeenkomst, aan de Webshop van Zorg om Handen moeten retourneren, conform de door de Webshop van Zorg om Handen verstrekte instructies. De afnemer dient in dit geval zelf de kosten van en het risico voor het verzenden te dragen. Het aankoopbedrag zal binnen 14 dagen na ontvangst aan afnemer worden terugbetaald, mits het product in ongeschonden staat en tevens weer verkoopbaar wordt ontvangen.

Let op: i.v.m. de hygiëne regels kunnen wij echter uitsluitend ongebruikte en ongeopende producten terugnemen! In geval van een defect of verkeerde levering geldt een uitzondering.

7. Garantie aangekochte producten
De Webshop van Zorg om Handen staat ervoor in dat de geleverde producten voldoen aan de aangegeven specificaties en staat daarmee in voor de garantie van het aan u geleverde product. De garantietermijn van de Webshop van Zorg om Handen komt overeen met de fabrieks-garantietermijn.  Deze garantie is niet geldig indien het gebrek is te wijten aan nagelaten verzorging, opzettelijke beschadiging en onoplettendheid. De garantie vervalt indien andere service/reparatiediensten, herstel- en/of andere werkzaamheden zijn gepleegd dan die door de fabrikant zijn aangewezen.

8. Aanbetaling bij uw eerste afspraak in de salon Om “no shows” tegen te gaan vraag ik om 50% van de vermoedelijke behandelingskosten, aan te betalen bij het maken van uw eerste afspraak. De voorwaarden voor eventuele terugbetaling worden met u besproken

9. Service en garantie op een behandeling in de salon
Zodra u de salon zonder klachten heeft verlaten heeft u, al is het zonder woorden, aangegeven tevreden te zijn over de behandeling. Ondervindt u vóór de volgende afspraak problemen dan kunt u contact opnemen voor een reparatie-afspraak. Eventuele kosten worden vooraf met u besproken.

10. Verzekering
Door Zorg om Handen veroorzaakte schade die niet met service zijn te vergoeden zullen aangemeld worden bij Interpolis ZekerVanJeZaak.

11. Klachten
Klachten kunnen bij ons kenbaar worden gemaakt via: zorgomhanden@hotmail.com. De klacht zal zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen.

Wat is uw vraag?
1
Hulp nodig?
Goede dag. Leuk dat u geïnteresseerd bent in één van de geboden diensten. Stel uw vraag gerust. Wanneer ik niet met een behandeling bezig ben zal ik zo spoedig mogelijk uw vraag beantwoorden.